EDITIE 2019

Docenten

 

Fluitiste Wieke Karsten is docent dwarsfluit, methodiek en ‘Effective Practice’ aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Zij ontwikkelde een bijzondere methode over ‘Musiceren, studeren en het brein’. Deze kennis vertaalt zich in het geven van cursussen, workshops, lezingen en masterclasses in binnen- en buitenland, het coachen van individuele musici en het schrijven van een boek over dit onderwerp.

Wieke schrijft columns over lesgeven en musiceren. Deze verschenen onder andere in het tijdschrift Fluit van het Nederlands Fluit Genootschap, De Klarinet, in het tijdschrift van het Duitse Fluitgenootschap Flöte Aktuell, het tijdschrift ARCO van de ESTA en het tijdschrift Piano Bulletin van de EPTA.
Zij organiseert jaarlijks een zomercursus over ‘Musiceren, studeren en het brein’ voor muziekdocenten en een engelstalige zomercursus specifiek over optimaal performen.
Sinds 2009 geeft zij les aan de Nederlandse Fluit Academie (www.neflac.nl), samen met oprichtster Emily Beynon en Jeroen Bron. Deze academie richt zich op jonge Nederlandse talenten en internationale (master) studenten.
Met pianist Henry Kelder won zij het Achtste Internationale Fluitconcours Friedrich Kuhlau in Duitsland. Als duo Karsten-Kelder maakten zij tot nu toe twee cd’s.

www.wiekekarsten.nl
http://aandachtvoordemusicus.nl

muziek stroom

zomercursus

Musiceren, studeren en het brein