EDITIE 2020

Docenten

 

Saxofonist Onno van Swigchem houdt ervan om mensen mee te nemen in de beleving van de muziek. Tijdens zijn opleiding, in workshops en op het conservatorium, zocht hij improvisatie in vele vormen op. Binnen complexe structuren van hedendaagse muziek (Bigtet Tetzepi), als dirigent van ‘Instant Compositions’ en in zijn trio de Bende van Drie. Muziek is leuk als er wat te beleven is. Ben je er echt? Zoniet dan vervliegt de aandacht. Dat kan iedereen voelen en Onno heeft er zijn specialiteit van gemaakt hierin les te geven.

De meerwaarde van improvisatie
De meerwaarde van improvisatie is de spanning van het moment. Niets is behulpzamer dan niet weten wat er de volgende seconde gaat gebeuren. En wat is nu de magie? Het is een nauw samenspel van het hoofd leeg maken, luisteren en aandacht hebben wat er om je heen gebeurt. Voelen, lef hebben en springen.

Improvisatiecoach
Sinds jaar en dag geeft Onno als docent vorm aan het thema improvisatie. Helemaal vrij of door van een akkoordenschema een bron van inspiratie te maken i.p.v. een keurslijf. Hij rekt de vaste kaders van de muziek graag op en nodigt je daarbij uit: stap in de vrijheid. Want die is overal om ons heen en het is zonde om die niet te gebruiken!

www.speeljezelf.nu

 


muziek stroom

zomercursus

Musiceren, studeren en het brein